Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Megvalósuló antiutópia

Típus: gyerekkora óta várt erre.
Forrás
: nyelv és tudomány.

A Spanyol Királyi Akadémia egyszerűsítette a helyesírást, és bizonyos betűket törölt az abc-ből. A döntés nagy felháborodást váltott ki Közép- és Dél-Amerikában, ezért előfordulhat, hogy egyes országok most saját helyesírást vezetnek be. A spanyol helyesírási szabályzatot már korábban is kritizálták. Gabriel García Márquez Nobel-díjas kolumbiai író 1997-ben például azt mondta: „Küldjük nyugdíjba a helyesírást, mely a bölcsőtől kezdve mindenkit csak terrorizál.”

0 Tovább

Keccsölés a nyugdíjért

Típus: Vágási Feri knows best.
Időszak
: 90-es évek közepe, (1:09.-től).

- És például mi történik akkor, ha beteszek egy csomó pénzt, és mondjuk három év múlva elüt egy autó.
- Gyönyörű temetést rendezünk, és én mondom a gyászbeszédet.
(Kaján mosoly Kenéz úr felé.) Annyi biztos, hogy a nyugdíjpénztárba tett összeg örökölhető, így mindenképpen Piri jár jól, ha ez bekövetkezik.


0 Tovább

Kivárta míg elévült

Típus: Hajdú Péternek megnyílnak az emberek
Hely: borsonline.hu, a Frizbi nyomán.

A külvárosi utcák törvényei nevelték a revük ünnepelt csillagát, Medveczky Ilonát. Kőbányai gyerekként már háromévesen bicskával a zsebében járt, és a pesti valóság szigorú iskolájában szerzett keménységnek nemzetközi hírű táncosként is hasznát vette.

- 1970-ben Vegasban egy kolléganőmet két biztonsági őr kísérte ki a munkahelyünkről, lelőtték, kivitték a sivatagba, ahol megették a keselyűk. Mindezt azért, mert nem engedelmeskedett - mesélte Ilona.

0 Tovább

Egy Jedi Szolnokon

Típus: az angolszász kultúra térnyerése vagy bukása
Hely
: nyomtatott Nemzeti Sport, november 25.
Előzmény
: Obie Trotter amerikai kosárlabdázó jó játékával verte a Szolnok az orosz Nyiznij Novgorodot

Líd: Obi-One-t pályafutása leglelkesebb közönsége ünnepelte.
Líd2:
A főszereplő Obie Trotter nevét skandálta a szurkolótábor, harsány „Obie-One!” rigmusokkal éltetve a csata főszereplőjét.
Kérdés:
Még jó, hogy errefelé is mindenki látta a Csillagok háborúját. Akárcsak Obi-Wan Kenobi ön is igazi jedi lovagként viselkedett kedd este.

0 Tovább

A Közönségszervező

Típus: kár, hogy a régi jó dolgokból mára nem maradt semmi
Hely
: nyomtatott Nemzeti Sport, 2010. november 26.
Előzmény: a Ferencváros labdarúgói 5-0-val letaposták a hazai pályán játszó Pápát, ami a kiscsapat közönségét morózussá tette
Interjúalany: Tóth Norbert középpályás, aki kábé félidényenként máshol kamatoztatja elhúzódó karrierjének minden rutinját
Extrapont: jól ismeri a sikerorientált csapatok publikumát

"Tizennyolc éves pályafutásom során jó néhány helyen megfordultam, de a pápai publikum egy részének magatartására nem találok szavakat, talán túl sokat enged meg magának. Legyőztük például az Újpestet, de egy rosszul sikerült meccsen kapunk hideget-meleget. Voltam sikerorientált csapatoknál is, de ennyire még sehol sem szidtak bennünket."

0 Tovább

Hitből méregtelenít

 

Típus: apróbetűs rész.

Gastroyal méregtelenítő* limonádé mentalevéllel, a természet ízeivel.

* A forgalmazó vezetősége szerint.

(Akkor biztos úgy van.)

0 Tovább

Börtönkoszt

Típus: 16-os karika. (3:11-től)

- Egy picit úgy érzem, hogy Roland túldimenzionálta ezt a versenyt. Igazi küzdelemnek vette.
- Én tudok főzni, én áldoztam ezért, hétkor fölkeltem, marhát pucoltam. Az, hogy egy ****** ****** ******, elmehet a retkes ****** ******-ba, nem érdekel. 260 kilométert utaztuk a cigányok! Nehogy már olyan nyerjen ******, aki nem tud főzni! Én, aki reggel óta főzök! Hát menjetek a ******-ba ******, a ******-be!
(Elrepül egy paraván.)

0 Tovább

Ugráljál a villamos előtt

Típus: az internet generáció.
A videó készítője: ismeretlen.

Kijön a házbizalmi, lehozza a fejszét és összedarabolja, mert a nyugalom a miénk és a kisgyerekeseké.

1 Tovább

Minden relatív

Típus: egyszer próbáld ki vagy lassacskán vegyél vissza.
Hely: HVG, 2010. október 30.

"A javaslat szerint a 21 évesnél idősebb kaliforniaiak személyes fogyasztásra legfeljebb 1 uncia (28 gramm) füvet tarthatnak maguknál, ami mintegy 30 spanglihoz elegendő."

0 Tovább

Amit eddig nem tudtunk az USB-ről

Típus: olvas a sorok között.
Forrás: magyar-angol.

Egy brazíliai evangélikus gyülekezet megtiltotta híveinek az USB-technológia használatát. A gyülekezet alapítója úgy véli, hogy az USB-szimbólum úgy néz ki, mint egy háromágú szigony, amellyel az ördög a pokolba taszítja a tisztátalan lelkeket. Arra a kérdésre, hogy akkor milyen adatátviteli kapcsolatot használjanak az emberek, Welder Saldanha azt felelte, hogy Bluetooth-t, mert az kék, mint Jézus szeme.


 

1 Tovább

Árral szemben

Típus: Csank János.
Csank János
: edző, volt szövetségi kapitány, bajsza alatt ironizáló vadász.

"Szeretek futni is, ami néha érthetetlen sok futballista számára, ami meg nekem érthetetlen."


0 Tovább

Akiért a harang szól

Típus: nem hagyja szó nélkül.
Előzmény: Massimo Morales a Budapest Honvéd vezetőedzője lemondott posztjáról majd kellemetlenkedett kicsit George F. Hemingwaynek, a csapat tulajdonosának. Közben kinyilatkoztatta, hogy nem ő az.

"Tessék csak megkérdezni elődjét a Budapest Honvédnál, volt pályaedzőjét, volt kapusedzőjét, a technikai igazgatót, a sajtóreferenst, az ügyvezető igazgatót, akadémiánk igazgatóját vagy munkatársait, vagy akárki mást, aki dolgozott vele. Az ő véleményük egyértelműen lesújtó az emberről.
Az én véleményem más. Véleményem szerint ő egy rendkívül beteg ember."

0 Tovább

A halál torkában

Típus: először hiba, utána már koncepció
Alany: Tatár Csilla, TV2, Megasztár.

"A vízforralóba vízkőoldót tett valaki éjszakára. Reggel, amikor felkeltem, teát készítettem belőle. Szerencsére nem lett nagy bajom tőle, gyógyszerekkel helyre tettek. A második alkalom kicsit durvábbra sikerült. Rendmániás vagyok, a kádat takarítottam, de elfelejtettem, hogy fertőtlenítőt tettem bele, és egy másik vegyszert is öntöttem hozzá. Klórgáz keletkezett, ami leégette a nyelőcsövemet, és borzalmas hangom volt három-négy hétig."
Késő este vezettem haza, amikor hátranyúltam az üveg ásványvizemért, csakhogy sikerült megtalálnom az ablakmosót. Megint a kórházban kötöttem ki."

0 Tovább

Zéró tolerancia

Típus: aki a kicsit nem becsüli.

Pozitív lett egy magyar amerikaifutball-játékos doppingmintája. A sportolót az október 16-i bajnoki döntőben, a Budapest Wolves-Nyíregyháza Tigers mérkőzésen ellenőrizték. A Magyar Amerikai Futball Szövetség elnöke elmondta: a nyírségiek egyik játékosáról van szó. A találkozót 58-0-ra nyerte a fővárosi alakulat. Ugyanezzel az összecsapással kapcsolatban korábban már fény derült egy doppingvétségre: a nyíregyháziak egyik játékosa a találkozót követően vallási okokra hivatkozva megtagadta a mintaadást.

0 Tovább

Mégsem ő az

Típus: eljutni a nyilvánvalóig.
Előzmény: Lemondott a Budapest Honvéddal tűrhető eredményeket produkáló Massimo Morales. Az olasz vezetőedző korábban sejtelmesen nyilatkozott a csapat anyagi helyzetéről, majd leköszönő beszédében egész hátralévő életét meghatározó kijelentést tett.
Videó: felétől.

My name is Massimo, not Jesus!

0 Tovább

Szerep- és képzavarban: Korda György

Előzmény: az állam igényt tart a szerencsejáték monopóliumára, ezért razziát tartott a Korda pókerklubban. Korda György ártatlan, csak egy barátjának engedte meg, hogy használja a nevét. Korda György túlzásnak érzi a pókereseket sújtó törvényeket és harcol.
Hely: TV2, Tények, videón a 14. perctől.

"Az én felelősségem annyi, mintha egy rendbontásért az Albert-stadionban a Flórit vennék…ehehe, a Flórit kérnék számon. Ennyi.
Én nem hagyom cserben a pókertársadalmat, ebben biztosak lehetnek, ahogy törpapa sem hagyja a törpeit."

0 Tovább

Mit rendezett Fred Rutten? Hol dramaturg Luc Nilis?

Típus: képzavaros, öncélú sportújságíró
Hely
: nyomtatott Nemzeti Sport, 2010. november 6.

"Mintha rövid filmfesztiválba csöppentünk volna.
Fred Rutten kezet rázott Herczeg Andrással, behúzta maga mögött a brazil Ronaldóról elnevezett sajtószoba ajtaját (a PSV stadionjában az első emeleten négy "press room" feliratú helyiség sorakozik egymás mellett, Ronaldo mellett a belga Luc Nilisről, valamint a Van De Kerkhof fivérekről kereszteltek el egy-egy termet)."

0 Tovább

Ez már a pokol tornáca

Típus: mindig van lejjebb.
Részletek
: itt.

Nagyvállalat kategóriában a McDonald’s Kft. nyerte a Világgazdaság–Hewitt Legjobb Munkahely Felmérés 2010-es versenyét.
A kategóriában az idén nem hirdettek második és harmadik helyezettet ugyanis a cím elnyerésére csak azon vállalatok jogosultak, amelyeknél a dolgozói elkötelezettség meghaladja a 60 százalékot.

0 Tovább

Valami bűzlik Zalában

Típus: a győztesnek mindent szabad
Hely: nyomtatott Nemzeti Sport, 2010. november 6.

Ha a csapat győzelmi sorozatban van, képes ugyanazt a ruhát felvenni, kimosatlanul. Persze senki se a fehérneműre gondoljon, hanem egy-egy pulóvert, zakót, kabátot addig visel a mérkőzéseken, ameddig a siker tart. - Vass László pályaedző jellemzése Csank Jánosról, a Zalaegerszeg csapatának tréneréről.

0 Tovább

Valahol már vége a válságnak

 

Rendkívüli, 10 százalékos fizetésemelést és ezer dollár extra karácsonyi pénzt kap a Google Inc. valamennyi munkatársa.

 

VIA

0 Tovább

Egy testben egyesültek

A test: Kovács Áron, TV2.
Téma
: kiből mi van benned?
Időpont
: 2010.08.12.

"Casanovából az élet igenlése, a nők igenlése, a szerelem fontossága és egy pici hedonizmus. Robin Hood személyéből a szabadság utáni vágy, a gyengébbek segítése, a hatalom képébe nevetés és a függetlenség az, ami az én személyemben is erősen jelen van."

De valójában!

"Ha megnézed a Nyughatatlan című, Johnny Cashről szóló filmet, abban láthatnál, úgymond, engem viszont."

0 Tovább

Meg nem értett sörök

Előzmény: Földvári Tibor az NB2-es Vecsés elnöke kirúgta a labdarúgó-csapat vezetőedzőjét, Kántor Attilát és helyére Détári Lajos szakmai igazgatót ültette.
Extra pont: Földvári a lenti szóváltás után vörösre festette a haját, hogy ezzel is demonstráljon Détári mellett.
Détári Lajos: ebben az ügyben a háttérbe volnult, de korábban már gondolt dolgokra.

- Sajnos a Détári Lajos mögött felsorakozó szponzorok nyomására lettem leváltva. Négy apuka áll Détári mögött, akiknek a fiai be sem férnek a csapatba tudásuk alapján. Détári gyermekkori barátom, de ki kell mondanom, hogy masszív alkoholista, hét napból hat napon teljesen részeg – mondta Kántor Attila.

Détári Lajos nem alkoholista, de mint minden ember egyes esetekben, társaságban, egy jó meccs közben megiszik pár sört. Ebben szerintem semmi kivetni való nincs. Magam is szeretem a sört. Nyugodtan állíthatom, hogy nem alkoholista. Détári Lajos a szakma géniusza – vágott vissza Földvári Tibor.

0 Tovább

Nem mindenre válasz az iPad

Típus: kár, hogy a régi jó dolgokból mára nem maradt semmi.
Előzmény: az interneten évek óta ingyen lehet nézni a meztelen nőket.
Tény: hat és fél év után távozik a magyar Playboy éléről Radnai Péter.

"A printválságban éppen hogy a Playboynak van egyedül jövője, hiszen ezt szeretik az emberek nézni. Nehéz lenne iPadet rakni az öltözőszekrényekre."

0 Tovább

Száz kisleány

Típus: két legyet egy csapásra.
Szituáció
: Rieb György, a Fradi korábbi elnöke a futballcsapat angol tulajdonosának szándékairól és Berki Krisztián nyelvtudásáról.
Hely
: nyomtatott Nemzeti Sport, november 5.

- Cáfolja, hogy Kevin McCabe-et elsősorban az ingatlanprojekt érdekelte, és nem a csapat? Mindezt Berki Krisztián a zrt. volt vezérigazgatója is elismerte.
- Tisztelem Berki Krisztiánt, de alighanem rosszul fordítottak le neki valamit angolból…

0 Tovább

Nagy az Isten állatkertje

Hely: nyomtatott Nemzeti Sport, november 4.
Előzmény: egy NHL-es jégkorongozó megpofozott egy szurkolót.

Mi, a Nemzeti Sport szerkesztőségében iszonyúan viszolygunk az erőszaktól, őszintén elítéljük a verekedés bármilyen formáját, és mély megvetésünk sújt mindenkit, aki alávaló módon kezet emel felebarátaira.

Nem sokkal később:

Egyébként is lássuk be: aki tele pofával szidja a pályán épp a lelkét kitevő sportembert csak azért mert azt hiszi, hogy ezért nem érheti retorzió, az ugyanúgy önként rázza meg a pofonfát, mint az, aki az állatkertben addig cukkolja a lámát, vagy addig döngeti a majomház kerítését, amíg fejbe nem találja valami szilárd, vagy épp cseppfolyós a túloldalról.

0 Tovább

Szinkrontolmács menni szabadságra

Típus: édes anyanyelvünk

Hely: Blikk.hu

 

Három bátyám miatt fiúsítva voltam, inkább fociztam, bunyóztam, mint babáztam – mondta mosolyogva a Blikknek Szalai, aki minden teketória nélkül magas sarkú cipőben indította el a szokásos rockzenére a hétvégén a Farkasok és a Tigersek meccsét hazai bajnoki döntőjén.

0 Tovább

"Csapataink harcban állnak"

Típus: november 4. előestéjén.

Hely: Tv2 Mokka, 2010. november 3.

Főhős: Thürmer Gyula

Extra képesség: régivágású kommunista

Apropó: utazás a fejlődő Észak-Koreába

 

Kárász Róbert: A kinti szellemiséggel tudott azonosulni?

Thürmer Gyula: Természetesen nem. Mi Európából jöttünk, ők egy ázsiai ország, egészen más történelmi hagyományokkal rendelkeznek. Ők küzdöttek harmincegynehány évig a japánok ellen, mi soha nem küzdöttünk szinte senki ellen sem.

0 Tovább

Mert nevekkel tréfálkozni nemes és jó

Típus: vicces kedvű sportújságíró.

Hely: nyomtatott Nemzeti Sport, 2010. október 31.

Előzmény: a Simon Antal edző által irányított szolnoki futballcsapat, kapujában Rézsó Péterrel, totális bekkelésre rendezkedett be a Fradi pályán. Ezzel együtt sem sikerült a pontszerzés.

 

VERESÉGHEZ VEZETŐ ANTI-FUTBALL

 

"A meccs elején például hiába titulálta Rezsónak a szpíker a szolnokiak hálóőrét, a negyvenesztendős Rézsó Péter a forró helyzetekben sem rezelt be."

0 Tovább

Biztos, hogy egy galacsin?

Név: Fodor Zsóka a.k.a. Magdi anyus.
Életkor: 68 év.
Szuperképességek: delejes nézés, emberfeletti akarat.
Hely: www.borsonline.hu
Téma: pia, pasik, satöbbi.

 

"Engem egy férfi már csak deréktól felfelé érdekel. Nem is mernek udvarolni, mert van egy olyan nézésem, amitől megijednek és elfutnak. Lehet, hogy egyszer csak azt fogom érezni, hogy nem nézek többet csúnyán, és akkor lesz valakim, de most nem kell senki. Élvezem az életet, a sikert, a szeretetet, a barátaimat és egy-egy jó bulit. Mert noha a cigit letettem, azért a jó tömény temetésére még nem mentem el."


0 Tovább

Elégedett sportvezető

Előzmény: az október 7-i Genovában rendezett Olaszország-Szerbia Eb-selejtező mérkőzést a szerb huligánok fékevesztett őrjöngése miatt a 6.percben 0-0-ás állásnál félbeszakította a bíró.

Következmény #1: az UEFA többek között az alábbi döntéseket hozta: a meccset 3-0-val az olaszoknak ítélte; a szerb szövetséget 120 ezer, az olasz szövetséget (rendezési hiányosságok miatt) 100 ezer euró befizetésére kötelezte.

Következmény #2: a kapott gól nélküli magabiztos siker pszichotróp hatást váltott ki az Olasz Labdarúgó-szövetség általános igazgatójánál.

Hely: Nemzeti Sport 2010. október 30-i száma, 8. oldal

Hülyeség-faktor: H. Kovács Géza bármelyik történetének bármelyik szereplője

 

 

Az UEFA méltányolta a szervezők kiváló munkáját, amellyel helytálltak a drámai körülmények között, és megelőzték a Heysel-tragédia megismétlődését - fejtegette Antonello Valentini, az Olasz Labdarúgó-szövetség általános igazgatója.

0 Tovább

A férfi, aki az órákat állítja vissza

Típus: kár, hogy a régi jó dolgokból mára nem maradt semmi.
Hely: TV2 híradó, videó.

"Az egyik órás üzlet tulajdonosa azt mondja, napokig is eltart, amíg az összes órán beállítja a pontos időt. Azt mondja régen az emberek többsége elvitte hozzá átállítani, most azonban már a legtöbben maguknak tekerik vissza."

0 Tovább

Kis zseni

Tény: A 25 éves Vitézy Dávid lett a budapesti közlekedés legfőbb irányítója, miután a fővárosi közgyűlés az újonnan létrehozott Budapesti Közlekedési Központ vezetőjévé választotta. Interjú 2010-ből.
Tény2: Vitézy Dávid már 21 évesen a BKV felügyelő bizottsági tagja volt pedig sosem akart főnök lenni. Interjú 2006-ból.
Pillanatkép: A nyolc éves Dávidka elgémberedett végtagokkal sétál be a Fenyves utcai buszvégállomás melegedőjébe, ahol könnyes szemekkel fordul az épp kávéjába révedő Balogh István buszsofőrhöz és elcsukló hangon csak annyit kérdez: Pista bácsi, hát hogy lehet ez?
Ismert rokonok: Hankiss Ágnes, Erdős Péter.
A közgazdász diploma megszerzéséhez felhasznált idő: 6 év.
Diploma megszerzésének éve: 2010.

"A dolog úgy kezdődött, hogy 8-9 éves koromban a 49-es busz vonalán laktunk, azzal mentem iskolába. Megkérdeztem a buszsofőröket, mit csinálnak, elkezdtem kijárogatni hozzájuk és pár év múlva ismertem az összes sofőrt a vonalon. Aztán megismertem a végállomási irányítókat, akik ezeknek a járatoknak az irányításáért feleltek, aztán több tucatnyi BKV-st. Ezek a kapcsolatok adtak egy csomó információt, ami arra jó volt, hogy láttam belülről, a cég hogy működik."

"Emlékszem arra a pillanatra, amikor egy éjszaka a szolgálati járat otthagyott, leoltott villannyal, üresen ment tovább az éjszakába. Akkor eldöntöttem, hogy ezt meg kell változtatni."

3 Tovább

Az évszakok ciklikusságáról

Típus: művészi hajlamú sportújságíró.

Hely: nyomtatott Nemzeti Sport.

Aktualitás: igen.

Előzmény: Lambulics három gólban is benne volt a hétvégi fordulóban, ezért úgy döntött, befejezi pályafutását. Többen már akkor nevettek.

Lambulics: labdarúgó, öreg, rossz.

Folytatás: talán.

 

Váratlan döntést hozott Mladen Lambulics: a szerb védő befejezi pályafutását. Az elhatározás legalább olyan hirtelen jött, mint most nyár végén az ősz – előzmények nélkül, meglepetésszerűen.

0 Tovább

Döme reinkarnálja magát

Előzmény: Koman Vladimir döntő érdemeket szerzett abban, hogy a magyar labdarúgó-válogatott győzött Finnország ellen.
Valós előzmény: Détári Lajos a pszichodráma olyan fokára jutott, ahol már nyilvánvalóvá vált, tennie kell az örökkévalóságért.
Hely: Nemzeti Sport, on-line nyom nélkül. Az idézetre utalás itt.
Valószínűség: Détári sosem cáfolt, 95 százalék.

 

Détári Lajos: Koman Vladimir a fiatalkori Détári Lajosra emlékeztetett.

0 Tovább

Miért van sapka Vujity Tvrtkón?

Típus: elírás, amit már sosem fognak kijavítani.

Hely: Blikk, on-line chat, link.

Időpont: 2009.11.21.

Apropó: Vujity Tvrtko Mokkabeli szereplésének megtámogatása.

 

Azt szeretném kérdezvette le sapkáját a vette le sapkáját a Mokka műsorvezetése közben. Mert amúgy az lenne az illem, gondolom, ön is tudja. Amúgy nagyon jól vezeti a műsort. Gondolom, jól is érzi magát, sok sikert hozzá! (Zita)

Vujity Tvrtko: A sapkának van oka, kérem, higgye el. Ezt van oka, kérem, higgye el. Ezt tudja a családom, a gyermeke-tudja a családom, a gyermekeim, a feleségem...

0 Tovább
12
»

Mire gondolt a költő?

blogavatar

Költő hölgyek és költő urak meglátásait ide lehet küldeni: miregondoltakolto@freemail.hu

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek